Jag är säker på att prins Gabriel kommer att uppskatta Säterdalen när han blivit lite äldre, säger kommunalrådet Mats Nilsson i Säter. Foto: TT

Här är Dalarnas gåva till prins Gabriel

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vad Dalarnas gåva till prins Gabriel blir. Gåvan lämnades över av landshövding Ylva Thörn efter dophögtiden idag.

Länsstyrelsen i Dalarna meddelar under fredagen att prins Gabriels dopgåva består av två delar och att gåvan ska kunna glädja prinsen själv och andra besökare.

En rastplats i Säterdalen

I Säterdalen, på stigen ut mot den udde som kallas ”Kärleksudden” kommer en rastplats i prinsens namn att byggas. Tanken är att både prinsen och andra besökare i dalen ska kunna slå sig ned för en vilostund. Vid rastplatsen kommer en bänk att tillverkas med samma formgivning som den förlovningsbänk som prinsparet tilldelats på Hykjeberg i Älvdalen.

En skidspår i Orsabyarnas natur

Den andra delen av Dalfolkets gåva till hertigen av Dalarna är ett skidspår i orsatrakten som kommer att anläggas varje vinter. Spåret ska vara lagom långt och passa för barn i alla åldrar uppger Länsstyrelsen i Dalarna i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.