Prognos visar fortsatt stark arbetsmarknad i länet Foto: Arkiv

Här är det lättast att få jobb i Dalarna

Publicerad

Enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos är arbetsmarknaden i Dalarna fortsatt stark och bäst förutsättningar för att får jobb har inte helt oväntat lärare eller sjuksköterskor.

– Vi har stor efterfrågan inom många branscher i länet. Framför allt är det brist på arbetskraft inom vård och omsorg samt utbildning. Det ger goda möjligheter till jobb, men fullföljd gymnasieutbildning är ofta ett krav, säger arbetsmarknadsanalytiker Jan Sundqvist i ett pressmeddelande.

Svårt att få jobb

Även om den senaste prognosen visar en stark arbetsmarknad med goda möjligheten inom flera branscher finns det vissa jobb där det är något svårare att få jobb inom i Dalarna. Till dessa hör: Frisörer, kassapersonal, hudterapeuter, pizzabagare, kontorsassistenter och sekreterare, truckförare lager- och terminalpersonal och vaktmästare.

Här är det lätt att få jobb

Visa

Efter högskoleutbildning:

Barnmorskor

Civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning

Förskollärare

Grundskollärare

Grundutbildade sjuksköterskor

Ingenjörer och tekniker inom maskinteknik

Tandläkare

Efter annan utbildningsnivå

Anläggningsarbetare

Kockar och kallskänkor

Lastbilsförare

Undersköterskor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer