Här hittades den döde mannen i Furudal – kritiken mot polisen: ”Varför gjordes ingenting?”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 02, natten till i fredags, ringde en kvinna i Furudal till polisen och berättade att någon slog på ytterväggen till hennes hus och att hon misstänkte att det var ett pågående inbrott. Men polisen hade ingen patrull att skicka, inte ens från grannlänen. På fredagmorgonen påträffades en äldre man död.

Han var lättklädd och låg inklämd mellan ett utrymme mellan huset och ett förråd cirka en halv kilometer från sin bostad. Polisen utreder dödsfallet som ett misstänkt mord.

– Kanske hade mannens liv kunnat räddas om polisen skickat hjälp, säger deltidsbrandmannen Roger Tynell som själv bor i området och som menar att han kunde ryckt ut om polisen hade hört av sig.

Inga möjligheter att ta hjälp av räddningstjänsten

Men chefen på polisens ledningscentral i Örebro, Henrik Dahlström, ser inga möjligheter att ta hjälp av räddningstjänsten:

– Det skulle kunna innebära risker för dem som vi inte kan ta ansvar för, säger han.

Polisen ska enligt Dahlström titta vidare på omständigheterna kring att ingen polis kunde rycka ut till Furudal och det misstänkta inbrottslarmet.

Starta klippet för att höra mer om hur deltidsbrandmannen Roger Tynell och polisen Henrik Dahlström tänker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer