Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Träffa UF-företagare och hör vad kunderna tycker om den ovanliga skollunchen. Foto: Johanna Sundqvist/SVT

Här räddar UF-företaget skollunchen med korv och bröd

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieskolornas matsalar i Falu kommun måste hållas stängda på grund av personalbrist – då kom ett gäng elever på Kristinegymnasiet till undsättning. I sitt UF-företag riktar de in sig på att sälja korv på evenemang, nu styr de om och utfodrar sina skolkamrater istället.

Från och med den 26 januari behöver gymnasieelever på Lugnetgymnasiet och Kristinegymnasiet i Falun tillfälligt ta med egen lunch till skolan. Orsaken är hög sjukfrånvaro bland personalen i kommunen och att skolans kockar måste hjälpa till på annat håll.

Elever uppmanas att ta med kall mat som inte behöver värmas, bestick och något att dricka. Eleverna kommer sedan att få matersättning med 30 kronor per dag i efterhand.

I klippet ser du hur gymnasieentreprenörerna tar vara på situationen och serverar skolkamraterna korv när skolmaten uteblir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.