Häst avlivad och en person till sjukhus efter trafikolycka – förare smet

Uppdaterad
Publicerad

Ett hästekipage blev på lördagsförmiddagen påkört av en personbil öster om Tuna-Hästberg utanför Borlänge. Hästen fick avlivas och föraren fördes till sjukhus. Personen som körde på ekipaget smet, men kunde senare gripas.

– Vi påträffade en genomblöt herre som misstänks vara föraren, han hade varit ute och sprungit i skogen, säger polisens presstalesman Mats Öhman.

Händelsen inträffade vid 10.30-tiden på länsväg 640. Bilen som var inblandad i olyckan lämnades kvar på platsen efter påkörningen. Föraren och åtminstone en ytterligare person försvann därifrån till fots. Polisen skickade bland annat ut en hundpatrull och kunde alltså senare gripa den misstänkte föraren, en man i 65-årsåldern.

Han misstänks nu för smitning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott, då han hade en mindre mängd narkotika på sig när han greps.

Enligt polisen saknar mannen körkort. Han är sedan tidigare misstänkt för liknande brott i form av smitning från olyckplats, grovt rattfylleri och grov olovlig körning. De brotten ska ha begåtts för en vecka sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.