Foto: SVT Grafik / Google Maps

Två hästar påkörda på E16 mellan Borlänge och Falun

Publicerad

En personbil krockade med en lösspringade häst på E16 i höjd med Ornäs, mellan Borlänge och Falun, på tisdagskvällen. Polisen varnade för att ytterligare en lös häst sprang längs vägen men en stund senare blev också den påkörd.

Vid klockan 17.51 gick Trafikverket ut med en varning om att lösa hästar sprang på eller intill E16 i höjd med Ornäs. Någon minut senare kom larmet från SOS Alarm att en personbil krockat med en häst.

Hästen dog vid kollisionen

Enligt polisen ska en person ha ringt och uppgett att två lösa hästar sprang från Ornäs i riktning mot E16. Strax därefter kom samtalet att en häst blivit påkörd.

Samtliga personer som färdades i bilen klarade sig oskadda men för hästen gick det sämre, den uppges ha dött vid kollisionen.

Andra hästen också påkörd

Den andra hästen ska ha fortsatt i riktning mot Falun och polisen uppmanade bilister att vara försiktiga. Men ungefär en kvart efter den första olyckan kom nästa larm om att också häst nummer två var påkörd av en personbil. Den andra olyckan inträffade ungefär en kilometer närmare Falun och inte heller den hästen ska ha överlevt.

Det finns ännu inga uppgifter om någon har skadats i samband med den andra olyckan.

Strax innan klockan 19 meddelade räddningstjänsten att vägen åter öppnats för trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer