Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
De anhörigas hälsningar och musik blev till tv-program för de äldre i Älvdalen. Nyfiken på programmet? Se klippet! Foto: SVT

”Hej mormor” – anhörigas videohälsningar blir tv-program för äldre i Älvdalen

Publicerad

I Älvdalens har det satsats på flera digitala lösningar när det varit besöksförbud på kommunens äldreboenden. Utlånade surfplattor har varit en lösning – men nu har anhörigas videohälsningar blivit ett uppskattat, lokalt tv-program.

Tidigare i år samlade äldrepedagogen Ros-Mari Håmås in videohälsningar från anhöriga till de äldre på kommunens boenden. Klippen har sedan visats på teven på alla äldreboenden i kommunen.

När videohälsningarna blev färre, så fick Ros-Mari idéen om att sända fler saker. I det korta veckoprogrammet, som sänds lokalt på boenden varje tisdag klockan 11, har nu även lokala musiktalanger och annan information visats.

Personalen utmanar varann

Personalen på de olika boendena har även de ställt upp och uppträtt – för att sedan utmana personal på ett annat boende i kommunen att göra samma sak.

Kommunen fortsätter uppmana anhöriga att skicka in filmklipp, för trots att det nationella besöksförbudet på äldreboenden just hävts så är det fortsatta restriktionerna om besök i bland annat Älvdalen.

Nyfiken på programmet? Se klippet ovan med några av hälsningarna och när Ros-Mari Håmås berättar mer om satsningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer