Foto: SVT

Helikopter kraschade i skogen i Leksand – flera boende hörde konstiga ljud

Uppdaterad
Publicerad

Dan Asplund var ute på sin tomt när han fick syn på helikoptern ovanför sig. Några minuter senare försvann farkosten och sen hörde han ljudet när helikoptern störtade strax bortanför hans hus.

Under tisdagen havererade en helikopter med tre personer söder om Leksand i närheten av Djursjön. SVT Dalarna har pratat med flera boende i området som både hörde konstiga ljud och såg själva helikoptern krascha.

– Jag följde den med blicken två varv. Jag såg när helikoptern gick ner och sedan hörde jag ett konstigt ljud, säger Dan Asplund, en av de personer SVT Nyheter Dalarna pratat med.

Helikopterolycka utanför Leksand 2021

Det var under tisdagsförmiddagen som en helikopter plötsligt gick ner i närheten av Skeberg söder om Leksand. Helikoptern gick ner i skogen vilket flera boende både såg och hörde.

Han berättar att det tidigare under dagen passerat JAS-plan och att länsstyrelsen brukar vara ute titt som tätt. Men helikoptern fångade hans intresse.

”Ruggigt”

Dryga halvtimmen innan han hade själv promenerat vid haveriplatsen.

– Det är ruggigt att det inträffar en olycka inpå husknuten, säger Dan Asplund.

– Helikoptern var här och snurra och åkte runt, men vi brukar ha helikoptrar här så det är inget ovanligt i sig, säger Linda Tidings, boende i närheten.

Enligt Linda är det inte ovanligt att helikoptrar flyger runt i området för att kolla ledningar och annat.

– Men det måste ha hänt någonting med den men jag märkte ingenting konstigt när jag såg den, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helikopterolycka utanför Leksand 2021

Mer i ämnet