Högosta åkeri i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Högosta åkeri i Dalarna har försatts i konkurs och under måndagen kommer konkursförvaltaren att säga upp de runt 60 anställda.

Det var i fredags som Mora tingsrätt beslutade om konkurs och utsåg advokat Olof Riesenfeld till konkursförvaltare.

– Det är ett gammalt och anrikt företag som har haft vikande lönsamhet de senaste åren. Åkeribranschen är väldigt drabbad just nu, säger Olof Riesenfeld till SVT Gävledala.

Under måndag eftermiddag kommer Olof Riesenfeld att säga upp det runt 60 anställda. Företaget har inte bara anställda i Dalarna utan också i Göteborg och Helsingborg.

–Jag kommer att säga upp alla, men ska MBL:a med facket först. Uppsägningstiden beror på hur länge de har varit anställda. Verksamheten kommer också att drivas vidare helt eller delvis under en veckas tid. Vi kommer börja med en vecka i taget sen får vi se om vi kan fortsätta driva verksamheten någon vecka till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.