Foto: DT

Hon blir ny chefredaktör för Dalarnas Tidningar

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande berättar mediekoncernen Mittmedia att Helena Nyman kommer efterträda Carl-Johan Bergman som chefredaktör för DT.

Helena Nyman har 35 år som journalist i bagaget, men kommer närmast från Arbetarbladet i Gävle, där hon varit chefredaktör och ansvarig utgivare de senaste två åren. Innan dess kom hon från SVT Nyheter Västernorrland där hon arbetade som redaktionschef och ansvarig utgivare.

–  Jag har på nära håll förstått vilken betydelse lokaljournalistiken har i det lokalsamhälle som exempelvis DT är satt att granska och bevaka. Vikten av oberoende journalistik har aldrig varit tydligare än i dag. Därför är jag stolt över att ta över chefredaktörskapet i DT, som under flera år har tagit starka journalistiska grepp, genomfört betydelsefulla granskningar och därigenom engagerar läsarna i viktiga samhällsfrågor, förklarar Helena Nyman i ett pressmeddelande.

Tar över efter Bergman

Nyman tar över som chefredaktör för Dalarnas Tidningar efter Carl-Johan Bergman som i februari utsågs till redaktionell chef i Mittmediakoncernen.

– Jag är väldigt glad över att Nyman tar över som chefredaktör i DT. Uppdraget är mycket viktigt, givet DT:s position på marknaden och i Mittmedia, säger Bergman i ett pressmeddelande.

Nyman börjar sitt nya jobb den 4e juni och hoppas kunna fortsätta leverera nyheter till läsarna av Dalarnas Tidningar både digitalt och i papperstidningen.

– Det är viktigt att DT fortsätter att ligga i framkant vad gäller journalistik digitalt och att vi lyckas behålla och få nya digitala kunder. Allt samtidigt som vi ska fortsätta att leverera lokaljournalistik i papperstidningen, eftersom väldigt, väldigt många varje dag ivrigt väntar på den, säger Helena Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.