Hon vill rädda verksamheten

Uppdaterad
Publicerad

Liselotte Strand i Mora är en av alla dem som varit på rekreationsvecka i Tandådalen. Nu vill hon försöka rädda verksamheten.

Rehabliteringsveckorna i Tandådalen är till för bland andra reumatiker, diabetiker och utvecklingsstörda. En av dem som uppskattat vistelsen där är Liselotte Strand från Mora. Hon har nu startat en namninsamling på bland annat biblioteket i Mora för att försöka rädda kvar verksamheten.

– Den har betytt väldigt mycket för mig och min son. Vi behöver komma bort i och med att han och jag inte har så mycket vänner.

I Tandådalen har både Liselotte och hennes son fått nya vänner och det känns som att vara på semester säger hon.

– Det är trevligt och bra och mysigt där. Det är väldigt fin miljö också.

Liselotte har lagt ut namninsamlingslistor på bland annat biblioteket i Mora och hon har vänner på andra platser i Dalarna som också lovat att hjälpa till med namninsamlingen.

– Jag hoppas att det kommer finnas kvar så att man får åka dit varje år. För jag och min son och många andra behöver det här för att må bra, säger Liselotte Strand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.