Foto: SVT/Skärmpdump från facebook

Duo i hoppbacken för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Hur samlar man helst in pengar till Musikhjälpen? Det finns flera sätt – ett av dem kan vara att hoppa i hoppbacken på Lugnet, så som Orsaduon Björn Daniels och Julius Aspman gjorde under fredagen.

Det är tredje året i rad som Björn Daniels och Julius Aspman utsätter sig för olika saker för att samla ihop pengar till Musikhjälpen. Första året gick de exempelvis mellan Orsa och Uppsala, vilket uppmärksammades stort och där deras insamlingsbössa drog in över 300 000 kronor.

Sedan dess har de hållit Musikhjälpen-traditionen vid liv och i år har de satt upp olika delmål, det vill säga – skänker folk tillräckligt med pengar till ett visst klockslag, så har duon utlovat att de ska göra något utöver det vanliga.

Hoppbackarna i Falun

Hoppade – i 70 kilometer i timmen

Foto: Skärmdump från Facebook

Ett av delmålen var under fredagen en ganska omtumlande upplevelse. När deras insamlingsbössa nådde 270 000 kronor, så var det nämligen bara för Björn och Julius att dra på sig skidorna och hoppa nedför den lilla – men ändå ganska stora – hoppbacken på Lugnets skidstadio i Falun.

Med hjälpen av idrottsklubben Holmens IF kunde de både hoppa varsitt hopp i över 70 km/h.

Ska åka vattenskoter i Orsadräkt

Musikhjälpen avslutas på söndag, men innan dess har Julius och Björn satt upp nästa delmål.

”Kommer vi upp i 270 000 kronor till klockan 14 imorrn, lördag, så kommer vi åka vattenskidor i Orsadräkter”, säger de i en av sina videos som de lagt upp på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hoppbackarna i Falun

Mer i ämnet