Foto: TT

Hotfull man beväpnad med jaktvapen greps i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan sju i morse fick polisen in en anmälan om att en hotfull man, beväpnad med ett jaktvapen, kommit till en lägenhet i centrala Leksand.

En polisinsats organiserades under ledning av yttre befäl och mannen kunde strax efter klockan åtta gripas i lägenheten där han för tillfället var ensam.

Odramatiskt gripande

Gripandet ska ha gått odramatiskt till enligt polisen. Vapnet anträffades i lägenheten och beslagtogs av polisen.

Kan vara misstänkt för flera brott

Mannen är för närvarande misstänkt för grovt vapenbrott men det utreds om mannen har gjort sig skyldig till fler brott under morgonen.

Anhölls av åklagare

Efter beslut av åklagare anhölls mannen efter förhör under förmiddagen. Han är förutom grovt vapenbrott även misstänkt för grovt olaga hot, misshandel samt narkotikabrott.

Samtliga brott hade begåtts under natten och morgonen. Detaljer avseende brotten kommer förnärvarande inte att lämnas ut då utredningen är i ett inledningsskede, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.