Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Silje Byren, undersköterska, och Anneli Moberg, skola- och arbetslivssamordnare vid Leksands kommun, var på plats under Yrkesmässan i Leksand på torsdagen. Foto: Martin Heppich/SVT

Arbetsgivarna tävlade om elevernas uppmärksamhet på yrkesmässa i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Efter avbrott på grund av pandemin har Yrkesmässan i Leksand återigen öppnat för ungdomar. Många hade sett fram emot mässan, både ungdomar och företagare.

På torsdagen slogs portarna upp till Tegera Arena, där Yrkesmässan var tillbaka sedan pandemins start. På plats var ungdomar – både årskurs åtta och nio samt gymnasieelever från bland annat Gagnef, Leksand och Vansbro.

– För årskurs åtta och nio så innebär den här mässan att de ska få en omvärldsbevakning inför sitt gymnasieval. För de gymnasieelever som är här, så är det kompetenser för vidare studier och framtida arbetsliv, säger Anneli Morberg, skola- och arbetslivssamordnare vid Leksands kommun.

56 företag med 117 olika arbetstitlar var på plats.

– Det är många frågvisa ungdomar här, så företagarna får väldigt många olika frågor, fortsätter Moberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.