För ett par veckor sedan körde militärfordon från länder i Nato genom västra Sverige på väg till en övning i Norge, Foto: Adam Ihse/TT

Hundratals militärfordon rullar genom Mora

Uppdaterad
Publicerad

Under hela veckan kommer tunga militära transporter att synas längs vägarna i Dalarna. Framförallt kommer de att åka genom Mora, enligt Försvarsmakten.

Sedan slutet av augusti har tunga militära transporter skett genom delar av Sverige. Enligt Försvarsmakten handlar det om både utländska och svenska förband som är på väg norrut för att genomföra övningar, framförallt en stor Natoövning i Norge. Sammanlagt kommer flera hundra transporter med materiel och fordon att passera framförallt Mora på väg norrut under veckan.

Var ute i god tid

Den som är ute i trafiken får räkna med att det blir trångt vissa perioder och tänka på att vara ute i god tid i centrala Mora, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Dagar med mest trafik i området är måndagen den 22 oktober, onsdagen den 24 oktober och söndagen den 28 oktober. Under söndagen bör trafikanter undvika att köra på väg 70 norrut, då extra många transporter går från Trängslet mot Norge denna dag, enligt Försvarsmakten.

Övervakas av personal

Personal från Försvarsmakten finns på plats i Mora under veckan för att övervaka transporterna och se till så att de ska genomföras så smidigt som möjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer