Berätta om dina tankar och erfarenheter kring internetuppkopplingen i chatten. Foto: Martina Holmberg/TT

Chatt: Hur funkar internetuppkopplingen där du bor?

Publicerad

I pandemin har uppkopplingen blivit en ännu viktigare del av vardagen, när många jobbar hemifrån. Hur påverkar bra eller dålig uppkoppling dig i din vardag och hur är uppkopplingen där du bor? Berätta om dina tankar och erfarenheter i chatten.

Hur funkar internetuppkopplingen där du bor?

Pinnat inlägg

Coronapandemin har gjort att det är viktigare än någonsin att ha fungerande internetuppkoppling, när många sköter sitt arbete hemifrån. Hur är uppkopplingen där du bor och hur påverkar den dig i vardagen? Berätta gärna här i chatten!

Jörgen Pettersson • Har ingen som helst uppkoppling av bredband. .Måste ha router lr liknande o en del bolag fungerar mindre bra. Hälsningar Jörgen Pettersson i Kyna Borlänge

Kakan • Finns bara ADSL från Telia att "välja" på hos mig, inget annat. Detta trots att jag bor strax utanför Falun. Det är alls inte bara glesbygden och byarna som saknar bredband...

Claes • Det fungerar bra stundtals men många små korta avbrott i signalen stör nöjdheten

Lars • Bor i ett område med enbart tillgång till ADSL. Men den förbindelsen är nog snart borta. Telefonkabeln är nu nedtagen och ligger nu marken. Ingen kontakt finns med det mobila nätet. Om mobila nätet fungerat vore det ok att slopa kopparkabeln.

Hans Sandin • I Djusa i Dala-Husby har vi fiber sedan 3 år och det funkar bra.

Ulrika • Betala 33.000 i Rättvik för att bara bli inkoppladfast det redan ligger i gatan? Glöm det! Vi kommer att köra 5G. Man är väl inte dum ;)

Agneta Frisk • Att vi inte har skaffat fiber beror på kostnaden. Vi har allt förberett fram till vårt hus. Vi fick en kabel framdragen. Trots att det enda som fattas är att koppla på får vi ingen reducering av priset. Dala kraft har monopol på att stå för allt i vårt område.Ingen annan får komma in och göra jobbet. Att koppla på skulle kosta 28.000kr

Micke Andersson • Borlänge kommun struntar helt i kringbyarna. De söker glesbygdsstöd för centrala Borlänge där alla vill bygga ändå. Logik??? Bara kommunpolitiker kan förklara sånt.

Helen • Vi bor i Siljansnäs och har fiber draget till byn, grannen har fiber. Men tydligen görs inga efteranslutningar så vi kan inte få fiber indraget och hänvisas till mobilt bredband. Som tur är fungerar det mobila brebandet ganska bra.

Anders • Jag märker ingen större skillnad på hastigheten på fiber och mobilt 4G på det sätt som jag använder det så håller på att säga upp fibern. Det blev onödig utgift att installera både i hus och sommarstuga. Man förstår att de har bråttom att få ner fiber till alla innan 5G snurrar på i hela landet för då kommer väl inga fler att vilja ha fiber längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.