Husbil i Lindvallen fattade eld: ”Totalt utbrunnen”

Uppdaterad
Publicerad

En husbil i Lindvallen började brinna under lördagsförmiddagen. Fordonet gick inte att rädda och totalförstördes i branden. Ingen person skadades i samband med branden.

Det var vid 10.15-tiden som räddningstjänsten larmades till husbilsbranden i Lindvallen, Malung-Sälens kommun. När styrkan anlände konstaterades det att fordonet inte gick att rädda.

– Enligt de rapporter som jag har fått så är den totalt utbrunnen, säger räddningsledare Per Hampus strax före klockan 11.

Därefter handlade släckningsarbetet främst om att rädda närliggande byggnader, vilket man, med hjälp av allmänheten, lyckades med.

Grannar hjälpte till att släcka branden: ”Kanoninsats”

– Husbilen gick inte att rädda, men det gick bra med de närliggande stugorna. Grannar kom med brandsläckare och gjorde en kanoninsats, så det var inte några problem, säger Per Hampus strax före klockan 12.

Ingen person kom till skada i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.