Foto: Christine Olsson/TT, Bertil Ericson/TT

Husbilsbedragare lurade Falubo på 270 000 kronor

Publicerad

En husbilsbedragare döms efter lurat flera personer på miljonbelopp, därbland en Falubo som skulle ha fått 270 000 kronor för sin husbil.

Våren 2017 bestämde sig en Falubo för att sälja sin husbil och kontaktade en försäljare på orten. Försäljaren som Falubon kom i kontakt med ska ha utgett sig för att representera en firma som personen inte jobbar på.

Parterna skrev ett avtal där bilens värde angavs till 270 000 kronor och Falubon skulle få betalt efter att husbilen sålts. Något denne inte fick.

Blev lurad

Enligt domen ska Falubon efter en tid förstått att han blivit lurad. På höstkanten samma år försökte han få tag på husbilsbedragaren som då var oanträffbar.

Falubon åkte då till företaget, som han trodde att försäljaren jobbade på, och fick där reda på att de inte hade någon anställd med samma namn som husbilsbedragarens.

Har lurat flera

Husbilsbedragaren har lurat flera personer på sammanlagt över två miljoner kronor. Han döms nu i Falu tingsrätt till fängelse i ett år och nio månader för penningtvätt samt fem tillfällen av grov förskingring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.