Foto: Polisen

Cannabisfarmen i Fredriksberg – Sex män döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer åtalades, nu står det klart att sex personer döms till fängelse. Den som får längst straff döms till fyra och år och sex månaders fängelse.

Sju män åtalades för att bedrivit en stor cannabisodling i Fredriksberg. Plantor som motsvarade 79 kilo narkotika, till ett värde av närmare åtta miljoner kronor hittades.

Nu har tingsrättens dom fallit mot männen som är mellan 25 och 50 år gamla.

Fyra och ett halvt års fängelse

Den person som dömts till längst straff är en man i 50-årsåldern som döms till fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott. Tingsrätten anser det bevisat att mannen varit ”initiativtagare till cannabisodlingen” och ”drivande när det gäller inköp av fastigheten och bearbetning av den”.

Ytterligare tre män döms till fängelse i tre år och tio månader för grovt narkotikabrott, och ytterligare en man till tre års fängelse för samma brott.

Den fjärde av de åtalade döms till fängelse i sex månader för medhjälp till grovt narkotikabrott.

En person frikänns

Den sjunde mannen, som stått åtalad för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott frikänns helt.

Han utförde arbeten i byggnaden innan cannabisodlingen fanns på plats, och tingsrätten anser det därmed inte bevisat att han känt till att platsen skulle användas för narkotikaodling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.