Polis kommer att genomföra en teknisk undersökning under dagen. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Inbrott i guldsmedsbutik i Svärdsjö

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades vid fyratiden på måndagsmorgonen till en guldsmedsbutik i Svärdsjö efter att ett larm utlösts. Samtidigt som polis larmades så syntes ett flertal personer på övervakningskameror i butiken.

– Som jag förstår så har de iakttagits samtidigt som inbrottet skedde, säger vakthavande befäl vid polisen Jens auf der Heide.

När polisen kom till platsen hade de misstänkta inbrottstjuvarna försvunnit, förmodligen i en bil som observerades i samband med inbrottet.

Platsen avspärrad

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras så snart som möjligt liksom vittnesförhör.

– Det finns vittnen som ska ha hört glaskross och sett minst två mörkklädda personer i anslutning till butiken, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt.

Oklart byte

Det är okänt vad gärningsmännen fick med sig. Händelsen rubriceras i nuläget som stöld genom inbrott.

– Rör det sig om stora värden som försvunnit så kan det hända att det omrubriceras, säger Stefan Dangardt.

Utsatts tidigare

Det är inte första gången butiken utsatts för brott. För fyra år sedan rånades den av tre män som bland annat var beväpnade med automatvapen. Männen kunde senare gripas. De dömdes till fleråriga fängelsestraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.