Arkivbild.

Inbrott på den nya brandstationen i Mora: ”Finns inga spår”

Uppdaterad
Publicerad

Tjuvar har brutit sig in på byggarbetsplatsen av den nya brandstationen i Mora. Enligt polisen har det stulits verktyg till ett värde av 100 000 kronor.

Inbrottet ska ha skett någon gång under helgen, men man upptäckte det först under tisdagsmorgonen.

– De som jobbar där upptäckte att det saknades en massa verktyg och maskiner. De har tagit bland annat svets, elverk, laserinstrument och ett antal handverktyg, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Ingen förundersökning

Eftersom att ytan är så pass stor är det svårt att inleda en förundersökning, enligt honom.

– Det är en yta på 3 000-4 000 kvadratmeter och även om man hittar något så kan det lika gärna vara från de 40 arbetarna som jobbar där. Det är dåligt med spår, så det är ingen mening med att göra en brottsplatsundersökning.

– Men kommer det in något nytt, där någon har sett eller hört något, så återupptar vi ärendet.

Brandchefen: ”Jättetråkigt”

Brandchefen i norra Dalarna, Johan Szymanski, berättar för SVT Dalarna att de hade ett möte under dagen efter händelsen.

– Det verkar inte som att de har förstört någonting, och bygget verkar inte bli försenat, säger han.

De väntas kunna flytta in som planerat, alltså den första veckan i februari. Men han är givetvis upprörd över det som hänt.

– Jättetråkigt att det har hänt naturligtvis, vi får se till att öka säkerheten sista stunden nu innan vi flyttar in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.