Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Inbrott på elektronikbutik – polisbilar fick däcken punkterade

Uppdaterad
Publicerad

Ett varuhus som säljer elektronikvaror i Falun utsattes för ett inbrott tidigt på måndagsmorgonen. När polisen kom till platsen körde de på så kallade fotanglar som punkterade däcken på polisbilen.

Det var strax före klockan 06 på måndagsmorgonen som inbrottslarmet utlöstes hos elektronikbutiken som ligger vid regementsområdet i Falun. När första polispatrullen kom till platsen punkterades däcken på polisbilen av fotanglar, vilket hindrade patrullen att komma fram till brottsplatsen.

– Jag kan inte säga hur långt ifrån butiken fotanglarna fanns, men det var i närområdet, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

Han berättar också att flera polisbilar skadades av fotanglar, men kan inte berätta hur många.

Dragit loss galler med hjälp av en bil

När väktare och polis anlände till platsen konstaterade man att varuhuset utsatts för ett inbrott. Gärningspersonerna hade dragit loss ett galler med hjälp av en kätting som man sannolikt kopplat till ett fordon, enligt polisen. När polisen kom fram fanns ingen misstänkt kvar på platsen.

– Det räcker ju att det fördröjs med en eller två minuter så missar vi dem, berättar Öhman.

Fotanglar. Foto: Bertil Ericson/TT

Brottsplatsen är avspärrad för att en brottsplatsundersökning skall kunna genomföras. Det är ännu oklart vad som stulits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.