Sjöräddningssällskapet sökte under helgen av Dalälven nedströms Avesta till kraftstationen i Näs, utan resultat. Foto: Niklas Hagman

Fortfarande inga spår efter försvunna Avestakvinnan

Publicerad

Eftersökningarna efter den 34-åriga kvinna som misstänkts ha mördats av sin make, har hittills varit resultatlösa.

Under söndagen tog polisen hjälp av sjöräddningssällskapet för att  försöka hitta kvinnans kropp. Sällskapet har med båt sökt av Dalälven ned mot kraftstationen i Näs. Men inte hittat något.

Utöver sjöräddning och helikopter har ett femtiotal personer, poliser och frivilliga, dessutom bland annat sökt längs skogsbilvägar efter kroppen.

Polisen misstänker att hennes make , efter att ha mördat henne, tog med hennes kropp och gjorde sig av den när han flydde mot Slovenien.

– Vi har funderat över tänkbara färdvägar och utifrån det  angivit en del områden som vi vill att man ska leta, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Polisen är angelägen om att så snabbt som möjligt hitta den 34-åriga kvinnan, för att kunna säkra bevis. Av samma anledning är man angelägna om att få tillgång till mannens bil som fortfarande står kvar i Slovenien.

– Av rättsäkerhetsskäl vill vi ha den undersökt här av våra egna tekniker, ifall fynd annars eventuellt kan komma att ifrågasättas under en rättegång, säger Stefan Dangardt.

Polis och åklagare har begärt den 45-åriga mannen utlämnad till Sverige, som också han är kvar i Slovenien, men där har ännu inget hänt, mannen har också rätt att överklaga ett utlämnande vilket kan försena processen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på kvinna i Avesta

Mer i ämnet