Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nästa sommar blir sista rycket för Klosterhallens nya ägare att montera ner den – sen löper avtalet ut. Foto: Audrey Erath/SVT

Ingen nedmontering av Klosterhallen i år: ”Kriget kom emellan”

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren sålde Hedemora kommun ishallen i Långshyttan till en lettisk ishockeyklubb. Dealen är att de nya ägarna har två år på sig att montera ner och forsla bort hallen medan eleverna på intilliggande Jonsboskolan har sommarlov. Men trots försäljningen blir det ingen nedmontering i år.

Den lettiska ishockeyklubben med sin hemkommun bakom sig köpte Klosterhallen för ungefär 600 000 kronor förra sommaren. I avtalet står det att den nya ägaren ansvarar för att montera ner och forsla bort hallen mellan 11 juni och 17 augusti, då eleverna på Jonsboskolan har sommarlov.

– Den förklaring vi har fått till att det inte sker i år är att kriget kom emellan, säger Niklas Arfs, teknisk chef på Hedemora kommun.

Nu blir nästa sommar sista chansen för de nya ägarna, sen löper avtalet ut.

Starka känslor

Kommunens försäljning av hallen, som delvis finansierades av Långshytteborna själva när den byggdes 1996, väckte starka känslor. Men Hedemora kommun ansåg att driftskostnaderna inte var motiverade för en hall som stått tom under flera år. Istället beslutade man att pengarna från försäljningen skulle öronmärkas för att finansiera andra satsningar i Långshyttan.

I klippet: ”Finns alltid en risk” – Klosterhallens nya ägare har nästa sommar på sig innan avtalet löper ut. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.