Foto: Patrik Qvicker/SVT

Ingen ny utredning av misstänkt mord i Malung-Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen ny utredning av det misstänkta mordet på en camping i Malung-Sälens kommun. Kammaråklagare har avslagit den begäran om överprövning som skickats in av anhöriga.

I oktober 2020 hittades en kvinna död på en camping i Malung-Sälens kommun. En utredning om misstänkt mord inleddes och en man anhölls. Men mannen släpptes och åklagaren lade ner förundersökningen.

Kvinnans anhöriga trodde inte att utredningen fått fram alla fakta och gjorde en egen utredning, vilket SVT Dalarna var först att berätta om. En begäran om överprövning skickades in, men den har nu fått avslag av kammaråklagaren, vilket P4 Dalarna var först med att berätta.

”Jag delar åklagarens bedömning. Det finns därför inte skäl att ändra åklagarens beslut”, skriver överåklagare Eva-Marie Persson i beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.