Rättviks kommunalråd: ”Inte kommunens ansvar med laddstolpar”

Uppdaterad
Publicerad

Till skillnad från Smedjebackens kommun så ligger Rättviks kommun lågt när det gäller att engagera sig för att få upp fler laddstolpar. Kommunalrådet Jonny Jones (C) anser att det inte är en kommunal fråga utan att marknaden ska klara ut det själv.

Men på samma sätt som det först måste finnas en väg för att man ska kunna köra bil överhuvudtaget så måste det också finnas en utbyggd infrastruktur av laddstolpar för att människor ska kunna köra elbil. Att Rättviks kommun ligger långt ner i försäljningsstatistiken för elbilar kan ha sin förklaring i att det finns få laddstolpar i kommunen – än så länge.

– Det har inte funnits någon efterfrågan vad jag har hört, säger kommunalrådet Jonny Jones (C).

Valet 2022 Rättvik

Två snabbladdare

Två snabbladdare finns dock i kommunen, en i centralorten Rättvik och en alldeles nyistallerad i Furudal. Men Jones ser istället en annan möjlighet att kunna sänka koldioxidutsläppen i Rättvik. Kommunen har diskuterat med en bensinmack om att den ska erbjuda ett annat bränsle.

Vad det är för bränsle och mer om kommunens inställning till att hjälpa till med laddstolpar får du reda på i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Rättvik

Mer i ämnet