Foto: Arkiv/SVT

Intern kritik hos polisen

Publicerad

En ingripande verksamhet som är underbemannad, brottsförebyggande arbete som är bortprioriterat och medborgarlöften som inte kan infrias. Det är några av punkterna i ett underlag från polisen inför ett statsrådsbesök i september.

Kritiken kommer från lokalpolisområde Falun som innefattar Falun, Hedemora och Avesta. Och det allvarlig kritik som framförs.

Bland annat framförs kritik mot att man inte ges möjlighet att arbeta med brottsförebyggande verksamhet då ingripande verksamheten måste prioriteras.

Hög arbetsbelastning

Förutom en kommunpolis är ingen person avdelad för den brottsförebyggande verksamheten. Detsamma gäller arbetet mot narkotikamissbruket hos ungdomar.

Detta kombinerat med hög arbetsbelastning och stress har utmynnat i flertalet tillbud och arbetsskador enligt underlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.