Jonny Gahnshag. Foto: SVT Dalarna

Jonny Gahnshag hoppar av politiken

Publicerad

Efter 15 år som kommunalråd, varav 8 år som kommunstyrelsens ordförande så avslutar Jonny Gahnshag sina kommunpolitiska uppdrag vid kommande årsskifte 2017/2018 uppger Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Orsaken är enligt Jonny Gahnshag själv att han nu ”känner sig färdig” med uppdraget och är nyfiken på annat.

– Jag har älskat mitt uppdrag och det vi har åstadkommit. Jag har en tydlig plan för vad jag ska göra nu men i dag vill jag fokusera på att runda av det här, säger Jonny Gahnshag till SVT Nyheter Dalarna.

Politisk karriär

Genom sin karriär har Jonny Gahnshag fokuserat på bland annat utvecklingsprojekt inom näringsliv, kultur och idrott. Nu startar arbetet från Socialdemokraternas sida att hitta en eller flera personer som kan efterträda på de uppdrag som Jonny Gahnshag tidigare skött.

Hoppas kunna tillsätta innan årets slut

I pressmeddelandet som Socialdemokraterna skickade ut under torsdag förmiddag meddelar partiet att man hoppas på att kunna annonsera vilka som tar över efter Jonny Gahnshag vid årets sista styrelsemöte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer