Jonny Gahnshag. Foto: SVT Dalarna

Jonny Gahnshag ny chef i Rättviks kommun

Uppdaterad
Publicerad

Rättviks kommun meddelar att Jonny Gahnshag blir ny chef för samhällsutvecklingsförvaltningen (SUF).

Tjänsten börjar efter årsskiftet.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här uppgiften. Visst blir det en omställning att starta upp i en ny roll, en ny kommun, säger Jonny Gahnshag i ett uttalande på Rättviks kommuns hemsida.

Han säger också att han redan nu känner sig relativt hemmastadd i SUF:s olika verksamhetsområden, i Rättvik och i de olika kommundelarna.

En av flera anledningar till att han sökte jobbet är sin livslånga relation till Rättvik. Han säger att hans morföräldrar var därifrån och att familjen har en fast punkt vid sjön Ljugaren i Rättvik.

– Jag får lugn och skapandekraft av att bo där, säger Gahnshag.

Rättviks kommunalråd Annete Riesbeck säger att hon sedan tidigare har haft en del kontakt med Gahnshag i hans roll som kommunalråd i Falun. Hon säger att hon respekterar hans stora engagemang och ser fram emot deras samarbete.

LÄS MER: Jonny Gahnshag hoppar av politiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.