Margareta Åkerblom och hennes man brukar promenera i området nära Hornberga och upptäckte slaktresterna. Foto: SVT

Kadaver och slaktrester har dumpats i skogen utanför Orsa

Uppdaterad
Publicerad

I ett skogsområde i närheten av Hornberga utanför Orsa har rester av djur dumpats i mängder. Margareta Åkerblom upptäckte resterna när hon var ute och promenerade och har kontaktat kommunen, men avfallet ligger kvar och sopsäckarna blir fler och fler.

Plastsäckar, pant och annat skräp ligger varvat med rester från döda djur i ett skogsparti. Margareta Åkerblom och hennes man brukar promenera i området och blev fundersamma när de kände att det luktade märkligt.

– Någon med rent mjöl i påsen slänger inte i naturen så här. Vi har många seriösa jägare som tar väl hand om sina rester, men gör man så här så är det inte seriöst, säger Margareta Åkerblom.

Upplyste kommunen för nästan ett år sedan

Det har nu gått nästan ett år sedan de först upptäckte avfallet. Redan då kontaktades kommunen som också fick bilder på hur det såg ut på platsen och sedan dess har det tillkommit nya säckar i området.

– Sen har vi inte hört något mer efter det, men vi har upptäckt att det kommit fler, nya säckar, berättar Margareta Åkerlund.

Svårt att göra något åt problemet

På kommunen medger man att man känt till hur det ser ut på just den här platsen, men att det är svårt att göra något åt.

– Vi har försökt att få det bortstädat, sedan har det försvunnit och sedan kommit nytt igen. Det är så det ser ut hela tiden, berättar miljöchefen i Mora och Orsa kommuner, Camilla Björck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.