Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karin Stikå Mjöberg tar över posten som regiondirektör i Dalarna. Foto: Ann-Louise Julin / SVT

Karin Stikå Mjöberg gör comeback som regiondirektör i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en nygammal chef som kommer tillbaka på posten som regiondirektör. Den före detta regiondirektören Karin Stikå Mjöberg träder in efter Anders Friberg som för bara några veckor sedan lämnade posten.

– Jag är glad över att återigen fått förtroende att vara högsta tjänsteperson i Region Dalarna som har ett stort och viktigt samhällsuppdrag, säger regiondirektören Karin Stikå Mjöberg.

Det var i samband med förra valet som den nya politiska ledningen lät förstå att man ville ha ett nytt ledarskap på regiondirektörens post. I början av förra året kom platsannonsen ut där Karin Stikå Mjöbergs efterträdare söktes.

Under hösten installerades Anders Friberg som ny regiondirektör, men efter ett halvår på posten så tvingades han gå efter kritik mot ledarskapet och efter att medarbetare valt att säga upp sig.

I dag torsdag tog regionstyrelsen beslutet att Karin Stikå Mjöberg får tillbaka sitt gamla jobb som regiondirektör.

– Det känns jättebra och vi har stort förtroende för Karin Stikå Mjöberg, säger Ulf Berg (M), regionråd, om att ha henne tillbaka som regionens högsta tjänsteman.

Karin Stikå mjöberg har sedan förra året varit biträdande regiondirektör och tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Region Dalarna

Mer i ämnet