Kärlek på schemat i Hedemora

Publicerad

För andra året i rad arrangeras en temavecka om kärlek på Martin-Koch gymnasiet och Vasaskolan i Hedemora.

”Det handlar om kärlek” är namnet på temaveckan som arrangeras av skolorna tillsammans Rädda Barnen. Målet är att ge eleverna kunskap om barn- och ungas rättigheter och var de kan vända sig om de upplever kränkning.

– Jag känner mig väldigt glad och positiv till det här. Jag hyllar alla som har kommit på den här idén med kärleksveckan. Det är så pass många människor som utsätts för fördomar, och då är det viktigt att man tar upp de här frågorna, säger Saba Hassan, elev på Martin-Koch Gymnasiet.

Ett samarbetsprojekt

Projektet är ett nära samarbete mellan olika instanser i kommunen som polis, socialtjänst, svenska kyrkan och ungdomsmottagningen. Under hela veckan finns en bemannad utställning där eleverna kan träffa personer från samverkansgruppen för att diskutera och ställa frågor.

– Det finns barn- och ungdomar som inte har rätt att bestämma över sitt eget liv och har rätten till sin egen kropp. Och det är inte okej att vara annorlunda eller gå sin egen väg, så därför behöver vi fortsätta att utbilda, och det gäller ju alla ungdomar, att våga vara den man är, säger Elin Axman från Rädda Barnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer