Klartecken för Vasaloppet – Sportchefen: ”Ser inte vad som skulle kunna stoppa oss nu”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många frågetecken kring hur det ska bli med Vasaloppet 2020 efter en snöfattig vinter ger sportchefen nu lugnande besked. – Jag kan inte se vad som skulle kunna stoppa oss nu, säger han.

Flera rapporter under de senaste veckorna har handlat om barmark i Vasaloppspåret och det har regnat och varit mildväder. Under förra veckan meddelade organisationen att man fortfarande hade problem på sträckan mellan Sälen och Oxberg, och ville avvakta med besked kring de långa loppen.

Men nu har det blivit kallare och allt pekar mot att det blir ett Vasalopp under söndagen som planerat, med fem dagar kvar till start.

Vasaloppet

Vid starten för Vasaloppet 45 under tisdagsmorgonen gav sportchefen för Vasaloppet, Tommy Höglund, beskedet att det känns bra inför söndag, även om det finns en del arbete kvar.

I klippet berättar Tommy Höglund om vad som återstår inför söndagens Vasalopp som man nu ger klartecken för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet