Polisen larmades till bostaden där mannen hotade flera familjemedlemmar. Då gick han till attack mot polisen. Foto: Arkiv/SVT

Knivhögg polis i Älvdalen – åtalas för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av november knivhöggs en polis vid ett ingripande i Älvdalen. Nu åtalas en man i 20-årsåldern för bland annat försök till mord.

Det var på kvällen den 24:e november som polisen larmades till en lägenhet i Älvdalen där en man i 20-årsåldern ska ha hotat övriga familjemedlemmar med kniv. En av poliserna som kom till platsen angreps då av den misstänkte mannen och höggs med en kniv i överkroppen.

Mannen åtalas nu vid Mora tingsrätt för bland annat försök till mord, grovt hot mot tjänsteman och grovt olaga hot. Det grova olaga hotet gäller de familjemedlemmar som mannen ska ha hotat med kniv och uttalat att hans ska döda dem.

Vid händelsen sköt en av poliserna mannen i låret.

Se klippet nedan från dagen efter att händelsen inträffat där Stefan Dangardt, presstalesperson hos Polisen, berättar om hur händelsen gick till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.