Hör kommunalråd Peter Egardts optimism om framtiden för musikskolan i Älvdalen. Foto: Anders Hansson/SVT

Kommunalrådet: ”Min bedömning är att den klarar sig”

Publicerad

Älvdalens kommunalråd Peter Egardt (S) är emot att musikskolan läggs ned i kommunen. Han förklarar att det inte är första gången ett sådant förslag dyker upp, men menar att chanserna för att verksamheten klarar sig även den här gången är relativt goda.

– Det är ju en icke lagstadgad verksamhet och den har varit ifrågasatt förut under tider då vi funderat över om vi behöver spara pengar eller inte, säger kommunalråd Peter Egardt (S).

”Min bedömning är att den klarar sig”

Trots de tidigare funderingarna på nedläggning så finns musikskolan än så länge kvar i kommunen. Och Egardt menar att det inte ser ut att bli på något annat sätt den här gången.

– Min bedömning är att den klarar sig, trots de här tuffa besparingarna vi har framför oss, säger han.

Höjda skatter inget alternativ

Något annat förslag på hur kommunen ska lyckas göra de besparingar som krävs för att rädda ekonomin finns inte i nuläget. Ett alternativ skulle kunna vara höjda skatter, något som kommunen införde i fjol för att säkra äldreomsorgen. Höjningen låg på 47 öre och resulterade i sex miljoner kronor till kommunen.

Men ytterligare skattehöjningar är ingenting som Peter Egardt tror på.

– Vi har redan gjort en skattehöjning inför i år, så min bedömning är att vi måste hitta andra vägar att sänka kostnaderna på, säger han.

Starta klippet för att höra kommunalråd Peter Egardt prata om musikskolans framtid i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.