Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Kommunalrådet utsatt för rån: ”Mår efter omständigheterna bra”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen utsattes Borlänges kommunalråd Jan Bohman (S) för ett rån. Jan Bohman fick föras till sjukhus, men skadorna uppgavs vara lindriga enligt polisen.

Enligt Borlänges kommunikationschef Anna Carin Johansson, så har Jan Bohman fått lämna sjukhuset under fredagen. 

– Jag mår efter omständigheterna bra och vill rikta ett stort tack till Polisen och sjukvårdspersonalen efter gårdagens händelse, säger Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Två personer som misstänkts för rånet, är sedan torsdagskvällen anhållna.

Får stöd från partiet

Jan Bohman får också stöd från Socialdemokraterna, och partikollegan Lars Isacsson i Avesta.

”Igår kväll blev vår partikamrat och kollega Jan Bohman utsatt för ett grovt rån i Borlänge. Janne mår under omständigheterna väl, men när man utsätts för en sådan våldshandling så blir man påverkad – vare sig man vill eller inte. Utifrån den information vi har vid handen idag finns det inget som tyder på att händelsen var politiskt kopplad. De båda två rånarna greps strax efter av polis”., säger Lars Isacsson (S), i ett pressmeddelande.

”Våra tankar går nu till Janne med hopp om att han snart är tillbaka för att med full kraft fortsätta arbetet med att utveckla Borlänge till en av våra fortsatt starkaste kommuner i Dalarna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.