Kommunstyrelsen i Falun kallas nu till ett extrainsatt möte angående den externa utredning som även ska granska media. Foto: SVT

Kommunstyrelsen i Falun kallas till extra möte

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken har varit omfattande efter kommunstyrelsens beslut att även granska medias rapportering i samband med den extern utredningen av händelserna kring bland annat visselblåsarärendet. Nu ska frågan tas upp på ett extrainsatt möte.

En av de politiker som protesterat är Katarina Gustavsson (KD). Hon menar att uppgiften om mediagranskningen inte fanns med i beslutsunderlaget som skickats ut innan mötet. Det ingick istället i ett material som delades ut vid sittande bord. Något som Gustavsson menar är felaktigt och borde tas upp i ett extra KS-möte.

– Jag fick först beskedet av Susanne att det inte fanns något behov av ett extra KS. Nu har jag fått veta att hon ändrat sig.

SVT granskar Falu kommun

– Jag kommer att kräva att det tidigare beslutet om en utredning ska rivas upp och att man tar bort punkten om mediagranskning, säger Katarina Gustavsson.

Det extrainsatta kommunstyrelsemötet kommer att hållas torsdagen den 21 december.

LÄS MER: Så får du koll på SVT:s granskning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Falu kommun

Mer i ämnet