Turnerande utställning

Publicerad

Moving art projekt är en turnerande utställning med 102 olika konstnärer inblandade. Under torsdagen öppnade portarna i Falun.

Totalt ska utställningen göra stopp i 10 olika städer från Kiruna i norr till Malmö i söder. Utställningen pågår till sista helgen i maj.

En ny plattform

Konstnärerna Helen Silvander och Anna Gyllenklev ligger bakom projektet och tanken är att ge icke-etablerade konstnärer en plattform och att tillgängliggöra konst för en bredare publik.

– Det här är sätt att visa vad samtidskonst är, säger Anna Gyllenklev till SVT Nyheter Dalarna.

Nio konstnärer från Dalarna

Nio av konstnäreran som är delaktiga i utställningen kommer från Dalarna. Svt Dalarna träffade Sanna Seppänen från Siljansnäs och Karin Eklund från Djurmo.

– Det är jättespännande, ett underbart projekt som tjejerna dragit igång, säger Sanna Seppänen.

Vidare hoppas hon att många besökare kommer under utställningshelgen i Falun.

– Det betyder väldigt mycket, speciellt när utställningen flyttar runt. Man får vara med i olika städer som man annars inte skulle vara med i, säger Karin Eklund.

Utställningen kan besökas i Falun mellan den 31 mars till 3 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Vartskaviåka

Mer i ämnet