Boende fick evakuera lägenhetshuset på Mejerigatan efter en brand natten till söndagen. Foto: Torbjörn Wåhlin

Kraftig brand i lägenhetshus i Krylbo under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen fattade det eld i en lokal i Krylbo. Lokalen låg i botten av ett lägenhetshus, och på grund av spridningsrisken valde polisen att evakuera alla boende i huset.

– Det brann med öppna lågor. Lokalen låg på bottenplan och det var lägenheter ovanför, så alla lägenheter evakuerades. Avesta och Norbergs räddningstjänster var på plats, säger Robert Sundin, insatsledare på Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund.

– Det brann ganska rejält, det var kraftig rökutveckling, rätt mycket kläder.

Enligt Robert Sundin var branden släckt efter ett par timmar.

– De var klara strax före fyra imorse.

Oklart vad som orsakade branden

Det är i nuläget oklart vad som orsakade branden. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Vi kommer genomföra en teknisk undersökning av området som brann, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

De boende evakuerades till Krylbo församlingshem, men fick komma tillbaka in sina lägenheter efter ett par timmar, enligt fastighetsskötaren Henrik Stenvi.

– Det är tråkigt för den här loppisen hade pyntat för julen, så händer det här.

”Oroväckande att det här har blivit återkommande”

Henrik Brossmann är projektledare på Krylbohus. Han var också på plats dagen efter branden. Han upplever att det blivit bättre stämning i Krylbo, däremot är han bekymrad över det som hänt.

– Det är oroväckande att det här har blivit återkommande.

Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.