Hör förklaringen som Christer Carlsson (M) ger till varför ekonomidirektör Peter Hansson får sparken. Och hör vad Elin Norén (S) säger om beslutet. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Kritiken mot att ekonomidirektören på Region Dalarna, Peter Hansson, får sparken: ”Management by fear”

Publicerad

Efter beskedet att region Dalarnas ekonomidirektör Peter Hansson får sparken så kommer nu kritik mot beslutet.

Elin Norén (S), oppositionsråd i Region Dalarna är mycket kritisk till beslutet som hon menar fattades utan grund.

– Det finns inga motiv till beslutet, det verkar helt godtyckligt, säger hon och uttrycker en oro för att det börjar bli tomt i chefsleden.

– Politiker går in och petar enskilda underchefer till regiondirektören vilket skapar en osund lydnadskultur. Känslan är att man inte får uttrycka avvikande åsikter och det är många som har hört av sig och beskriver det så, säger hon.

Region Dalarna behöver nu rekrytera till flera tunga poster, bland andra personaldirektör, it-direktör, sjukvårdsdirektör och nu också ekonomidirektör.

I klippet ovan hör du Christer Carlsson (M), ordförande för personalutskottet förklara varför ekonomidirektör Peter Hansson nu får gå. Samt mer om kritiken från oppositionsrådet Elin Norén (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Region Dalarna

Mer i ämnet