Foto: SVT

Kropp hittad i Långshyttan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat en död person i en fastighet i Långshyttan. Bostaden ägs av en kvinna som uppges ha varit försvunnen under flera månader.

Polisen uppger att den avlidne inte har identifierats än, men vill inte heller bekräfta om kroppen tillhör den kvinna som varit utsatt för misstänkt människorov. Anhöriga till den försvunna är underrättad om att en kropp är anträffad.

Tekniker på plats i dag

SVT:s reporter uppger att tekniker har varit på plats under dagen. Kvinnans hus – vilket hon ägde men inte ska ha bott i – spärrades nämligen av redan i förra veckan, men polisen har varit förtegen med vad som eventuellt kan ha hittats i huset.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

En man efterlyst och anhållen i sin frånvaro

Tidigare under måndagen uppgav Aftonbladet att en man i 30-årsåldern var efterlyst och misstänkt för människorov, men varken polisen eller åklagare vill idag kommentera ärendet till SVT Nyheter Dalarna.

Kvinnan uppges ha varit borta i flera månader men anmäldes inte försvunnen förrän i mitten av mars. Polisen valde också i förra veckan att vända sig till allmänheten för att få hjälp att få in tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet