Mikael Berglund leder sökinsatsen. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna i Nås

Uppdaterad
Publicerad

En 85-årig kvinna försvann från sitt hem i Nås under natten till tisdag. I sökandet har polisinsatsen förstärkts av helikopter och Frivilliga resursgruppen (FRG).

– I nuläget finns det inga spår som tyder på att kvinnan inte är vid liv. Så sökandet fortgår, sa Diana Qudhaib, presstalesperson på polisen.

Kvinnan uppges vara förvirrad men beskrivs som pigg och van vid att vistas ute i skog och mark. Under fredagskvällen var hon fortfarande inte hittad.

Vid 16-tiden på tisdagen anslöt fordon och en helikopter från FRG för att assistera polisen. Under onsdagen kallades även hemvärnet till platsen för att bistå i sökinsatsen.

– Vi behöver all den hjälp vi kan få och då tar vi till de medel som krävs. Helikoptern täcker större ytor och får ett perspektiv som patrullerna på marken inte kan få, säger Diana Qudhaib.

Över 50 personer deltar i sökinsatsen

Mikael Berglund är insatsledare vid polisen. Han rekommenderar närboende att titta till sina tomter.

– Folk som har någon form av uthus eller trädgård får gärna kolla om kvinnan tagit sig in där.

Polisen och FRG kommer fortsätta med sökinsatser under dagen, i närheten av kvinnans hem i Nås.

– Söket fortsätter, och vi har fått in några få tips som hittills inte lett till några framsteg. Vi är därför angelägna om att fortsatt få in tips från allmänheten, säger Diana Qudhaib.

Kvinnan beskrivs på polisens hemsida som ”liten och smal med kort grått hår”. Vid försvinnandet kan hon ”eventuellt ha haft på sig en roströd tunn kortärmad blus, svarta byxor samt gråa filttofflor”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.