Kvinnan hittades död i sin bostad under söndagen. Foto: Tobias Enmark/SVT

Kvinna hittades död i Smedjebacken – polisen misstänker inget brott

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hittades en kvinna i 70-årsåldern död i en bostad i Smedjebacken. Nu avskrivs brottsmisstankarna efter preliminär obduktionsrapport.

Det finns inga misstankar om att brott ligger bakom händelsen där en kvinna hittades död i en bostad i Smedjebacken under söndagen. Det rapporterar P4 Dalarna.

– Vi har fått det preliminära obduktionsbeskedet från rättsmedicinalverket och det gör gällande att det inte finns något som framkommit som talar för att är något brott bakom utan det är någon form av naturlig orsak till dödsfallet, säger Ludvikapolisens Per Israelsson till P4 Dalarna.

Polisen avskriver nu misstanken, men inväntar det slutgiltiga obduktionsprotokollet för att få svar på den exakta dödsorsaken. Det slutgiltiga protokollet väntas om tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.