Kristofer Magnusson, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Falun. Foto: Johan Nilsson/TT och SVT Arkiv

Kvinna misstänks ha kört på manlig bekant med bil – häktas

Publicerad

Natten till i lördags fördes en man i Borlänge till sjukhus, enligt honom efter att han hade blivit påkörd av en bil. Nu har en kvinna i 50-årsåldern häktats på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Åklagare Kristofer Magnusson begärde igår i första hand att kvinnan skulle häktas för försök till mord, men Falu tingsrätt valde att istället häkta kvinnan på andrahandsyrkandet, alltså grov misshandel.

– Kvinnan har medgett att hon var där på platsen, men hon nekar till att hon ska ha kört på honom, varken medvetet eller på annat sätt. Men enligt mannens uppgifter blev han påkörd, och han har vårdats på sjukhus för lindriga skador innan han fick åka hem, säger Magnusson.

Fler förhör ska hållas

Åklagaren berättar att ett eventuellt åtal mot kvinnan ska väckas senast den 19 december.

– Det som nu kommer att ske är att det ska genomföras tekniska undersökningar och hållas fler förhör med de inblandade parterna, säger Kristofer Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.