• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Foto: Vilhelm Stokstad,TT

Kvinna sökte vård 30 gånger – dog i lungcancer

Publicerad

En kvinna i Dalarna ska ha varit i kontakt med vården vid cirka 30 tillfällen, behandlats av 18 olika läkare och legat på sjukhus drygt en månad för illamående, viktnedgång och ryggsmärta.

Det framgår av en anmälan som hennes man gjort till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, där han påpekar att kvinnan bland annat rekommenderats sjukgymnastik för sina besvär.

Tre veckor innan kvinnan dog ska hon ha fått diagnosen spridd lungcancer.

Nu anmäls alltså Region Dalarna till Ivo då kvinnans man menar att flera läkare missat att ställa rätt diagnos, trots många kontakter med kvinnan.

Kvinnans man menar även att en tidigare och rätt diagnos hade inneburit mindre smärta och ett längre liv för henne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer