Kvinna utsatt för misstänkt mordförsök i Borlänge – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har utsatts för ett misstänkt mordförsök i Hönsarvet, Borlänge kommun. En man är gripen misstänkt för försök till mord

Larmet om mordförsöket inkom klockan 12.07 och kvinnan ska då ha legat på marken kraftigt blödandes. Enligt uppgifter till polisen ska kvinnan ha skadats med en kniv.

– Vi har ingen anledning att misstro de uppgifterna, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Enligt polisen ska det ha varit mycket folk på platsen när händelsen inträffade.

En person gripen – misstänks för försök till mord

Kvinnan har fått föras till sjukhus med ambulans. Hon ska vara lindrigt skadad enligt en presskommuniké från Landstinget Dalarna.

– Jag kan inte säga något om det, men enligt anmälare och ambulans på plats så blödde hon väldigt mycket, säger Tommy Lindh.

En misstänkt gärningsman, som fortfarande befann sig på platsen när polisen anlände, har gripits och är misstänkt för försök till mord. Även en förundersökning har inletts.

Inledningsvis var mannen misstänkt för grov misshandel och polisen rubricerade händelsen som detsamma, vilket vi även rapporterade, men polisen har därefter ändrat rubriceringen till mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.