Lägenhetsbrand i Falun – ”Rökspridning i hela lägenheten”

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i ett sovrum i en lägenhet i centrala Falun på tisdagseftermiddagen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden. Ingen person kom till skada.

Det var vid 14.22 som räddningstjänsten larmades till lägenhetsbranden. Och eftersom den drabbade bostaden är belägen väldigt nära brandstationen i Falun så var räddningstjänsten snabbt på plats för att släcka branden.

– Det hela har gått förhållandevis bra och det har inte uppstått några personskador, säger Daniel Holmstrand, inre befäl.

Försökte släcka branden med brandsläckare

Det var lägenhetsinnehavaren själv som slog larm och personen ska till en början försökt släcka branden med en brandsläckare, men sedan stängt dörren till sovrummet och lämnat byggnaden. Lågorna ska dock inte ha hunnit spridit sig vidare ut till resten av lägenheten.

– Som det ser ut nu så är lägenheten och trapphuset rökskadat, säger Daniel Holmstrand.

Varför branden startade är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.