Vid 18.30 på tisdagskvällen var branden släckt och räddningstjänsten färdiga på platsen. Foto: Niklas Hagman

Lägenhetsbrand i flerfamiljshus i Hedemora – hundar räddades från elden

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en brand i en lägenhet i Backa, strax söder om Hedemora kom in till SOS Alarm under tisdagseftermiddagen. Ingen person ska ha skadats, men lägenheten blev utbränd och trapphuset och lägenheten ovanför fick rökskador. Lägenhetsinnehavaren lyckades enligt polisen rädda sina hundar som var i den brandhärjade bostaden.

När en lägenhetsinnehavare kom hem strax efter klockan 17 och öppnade dörren, så upptäckte han att lägenheten var rökfylld och det flammade upp eldlågor, enligt polisen. Han ska trots det ha gått in och räddat sina hundar som befann sig i lägenheten.

Branden släckt

Räddningstjänst och ambulans kom till platsen och enligt SOS Alarm så påbörjade man rökdykning vid 17.20. Ingen ska ha behövt åka med ambulansen och vid 18:30 var branden släckt och räddningstjänsten klara på plats.

Polisen har inlett en förundersökning avseende allmänfarlig vårdslöshet och spärrar av lägenheten för att kunna göra en kriminalteknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.