Anneli Jonsson, projektledare för Idre Sapmi lodge, gläds över investeringsstödet från länsstyrelsen. Foto: Bodil Ljungberg, Arkivbild

Länsstyrelsen stödjer satsning på samiskt center

Publicerad

En betydande summa ges i regionalt investeringsstöd till Idre Sapmi lodge. Något som gör att det samiska kultur- och upplevelsecentret är ett steg närmre att förverkligas.

Bakom pengarna står länsstyrelsen som beslutat om att ge 8,5 miljoner kronor i stöd till byggnationen. Något som gläder projektledaren Anneli Jonsson.

– Nu hoppas vi på att det här ska generera i att fler är intresserade av att vara med och investera, säger hon.

Vill synliggöra samisk kultur

Tanken med Idre Sapmi lodge, som kommer att ligga i den nya fjällbyn Idre Himmelfjäll, är att synliggöra och värna om den samiska kulturen, samt att stärka dess utveckling.

”Är ett stort bygge”

Totalt räknar man med att Idre Sapmi lodge kommer att kosta runt 80 miljoner kronor.

– Det är ett stort bygge och för att kunna få till det mål och syfte vi har vad gäller Idre sameby så blir det ganska mycket pengar som behövs, konstaterar Anneli Jonsson.

Byggnationen ska vara klar i slutet av 2019 eller under 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer