Foto: arkiv/TT Bild

Lärare hällde vatten på elev

Publicerad

När en elev på en Borlängeskola spillde vatten på sin bänk hotade läraren först med att hälla vattnet på eleven. Därefter tippade läraren bänken så att vattnet rann rakt ner på benen på eleven.

Barn- och elevombudet, som anser att det handlat om ett ”förnedrande och bestraffande” agerande, kräver att huvudmannen kommunen ska betala 10 000 kronor i skadestånd.

Barn- och elevombudet (BEO) betonar att handlingen ägt rum inför andra elever i klassrummet. Enligt en anmälan hade samma elev blivit kränkt av skolpersonal vid fler tillfällen, men BEO bedömer inte att det går att belägga det.

Enligt anmälan har rektorn på skolan pratat med läraren om att tänka på sitt bemötande av eleverna och läraren har också bett eleven om ursäkt.

BEO begär 10 000 kronor i skadestånd för elevens räkning och Borlänge kommun ska senast den 26 september 2018 ange sin inställning till kravet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer